2010. január 8., péntek

Miért Action?

Igérem ez az utolsó post, ami a miért kérdőszóval kezdődik... :)
Habár ha jobban belegondolok jobb megszokni ezeket a mondatokat, mert a 2 éves cserfes kislányom egyre nagyobb elánnal veti bele magát a témakörbe... azaz lassan minden mondata miértel kezdődik... :)
Gondolom többen vagyunk így, akik a tanuláson, munkán kívül hobbi szinten játékfejlesztgetéssel foglalkozunk, hogy a winchesterünk tele van jobbnál jobb, grandiózusnál grandiózusabb világmegváltó játékötletekkel. Így van ez velem is. A D:\ meghajóm works könyvtára telis tele van az elmúlás ködébe vesző játékkezdemények, doksik, content-ek kiszáradt porhüvelyével.
Ennek most vége - legalabbis remélem.
A blogban tárgyalt játékkal ugyanis megpróbálunk végre egy olyan célt kitűzni magunknak, amire talán van is esély, hogy befejezzük, de legalábbis demo állapotig eljuttatjuk.
A Hind tehát egy ízig-vérig shot 'em up akciójáték lesz. Valahogy úgy tessék elképzelni mint annak idején az Amiga 500-on debütáló és méltán sikereket elérő Desert Strike (később ha jól emlékszem megért egy Jungle Strike, majd Urban Strike folytatást is) című remek kis lövöldét, ahol is ál 3D-s (izometrikus) nézetben kellett a Comanche helikopterünkel operálva felrobbantani ezt-azt, lelőni néhány gyanús irakinak látszó tárgyat (személyt), kimenteni néhány MIA cimkéjű egyént.
A sikerek küldetések után mindenféle jutalmakat kaphatunk, amit később javításra, egyéb javadalmak vásárlására fordíthatunk. Elég elcsépelten hangzik, de nagyon jó lesz... :)
Terveink szerint bár a játék valós 3D-ben fog hasítani, bizonyos megkötések azonban lesznek. A helikoptert szigorúan felső nézetből láthatjuk majd, valahol a képernyő középső-alsó táján egy fix pontban. Ez olyan érzést kelt majd, hogy a táj mozog-forog alattunk.
Még a 90-es évek idején a DOS fénykorában volt egy játék, amit nagyon kedveltem. A címe Seek and Destroy volt.



Innen tehát az alapötlet.
A sztori, illetve a helyszín még erősen kidolgozás alatt áll, ötletek már vannak, történet író még nincs (lelki füleimmel hallom, hogy a gyengébb idegzetű olvasók közül néhányan már el is ájultak - természetesen van már tippünk).
Még azt sem tartom kizártnak, hogy Magyarország lesz a hadszintér és végre revansot vehetünk a 150 éves török megszállásért ;)
Terveink szerint PC-n és XBOX360 konzolon tehetjük majd meg ezt. Hogy mikor? Hogy egy remek példaképet idézzek: "When it's done!" (John Carmack) :)

1 megjegyzés:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=lOPHBxCVTGs

    Itt meg a strike sorozat, ha jól tudom, egyetlen 3D-s és egyben utolsó része is :) .

    VálaszTörlés